Wie zijn wij?

Foto van Claudia Houben

Gronsveld - Claudia Houben

Mijn naam is Claudia Houben. Geboren en getogen in Gronsveld. Ik heb 15 jaar met veel enthousiasme in het primair onderwijs gewerkt. Geboeid door de individuele, specifieke zorg die elke leerling nodig heeft ben ik in 2012 gestart met "Het Huiswerkhuis Gronsveld"

Wat is het heerlijk om leerlingen bevlogen en vol passie te kunnen geven wat ze écht nodig hebben. In samenwerking met de leerkracht, docent of begeleider van de leerling zorgen we ervoor dat de leerling krijgt wat hij / zij nodig heeft.

Samen met mijn man Robert en onze kinderen Dahnee, Nadine en Raoul wonen we in het centrum van Gronsveld. In onze oude karakteristieke woning verzorg ik de lessen.

Het Huiswerkhuis Gronsveld kan u en uw kind tegemoet komen en hulp bieden. Op maandag- dinsdag- en donderdagmiddag tussen 13.15 uur en 18.15 uur is er de mogelijkheid om gebruik te maken van huiswerkbegeleiding. Per uur werk ik met maximaal 3 kinderen.

Tijdens een vrijblijvend intake-gesprek bespreek ik met de ouder(s) hun doel van de huiswerkbegeleiding.


Foto van Arianne Heusschen

Noorbeek / Teuven - Arianne Heusschen

Ik ben Arianne Heusschen, ik werk ruim 20 jaar in het onderwijs en heb zelf 2 schoolgaande kinderen: Jara en Jorik, ik vind het heerlijk om kinderen te begeleiden en te stimuleren zodat hun zelfvertrouwen sterker wordt en ze meer durven vertrouwen op hun talenten.

In de grote groepen of combinatiegroepen is het soms lastig voor kinderen om zich te concentreren en er wordt al veel van hen verwacht. Als aankomend kindercoach/opvoedcoach kunnen zowel kinderen als ouders bij mij terecht met hun vragen, laagdrempelig en op basis van vertrouwen.

In een huiselijke sfeer kunnen we de leerstof voorbereiden of herhalen; dit kan in goed overleg met de leerkrachten of intern begeleiders van de basisschool. Het Huiswerkhuis wil graag aansluiten bij de leersituatie van het kind.

Uit eigen ervaring weet ik dat het soms lastig is om brugklassers te motiveren en op een goede manier hun huiswerk te plannen. Ik kan een helpende hand bieden om de agenda bij te houden en een goede verdeling te maken van de leerstof per dag en ondersteuning te bieden bij het maken van werkstukken. Uitgangspunt bij dit alles is dat de kinderen graag komen en merken dat hun inzet resultaat heeft!

Het huiswerkhuis kan ook hulp bieden voor kinderen met leermoeilijkheden; we kunnen aansluiten bij de bestaande handelingsplannen of plannen van aanpak die op school worden gehanteerd om onnodige extra registratie te voorkomen.

In Noorbeek kunnen leerlingen terecht op de locatie Bie Gubbels. Ook kan, in overleg met de school van uw kind extra ondersteuning gegeven worden in de klas. Daarnaast zijn de kinderen ook welkom bij mij thuis, op onze mooie boerderij, net over de grens aan de Plankerweg 5 in Teuven.

Het leukste wat je kunt worden is jezelf!!

Volg je hart, het klopt.


Ouder Login

Contact

Het Huiswerkhuis Gronsveld
Rijksweg 53
6247 AB Gronsveld
043 361 1546 / 06-176 542 93
info at hethuiswerkhuisgronsveld dot nl

Het Huiswerkhuis Noorbeek / Teuven
Plankerweg 5
3793 Teuven
0031 621 42 27 34
info at hethuiswerkhuisnoorbeek dot nl